Beroemde fotograaf Houtsmuller geeft lezing

Wanneer:
31 maart 2022 @ 20:00 – 22:00
2022-03-31T20:00:00+02:00
2022-03-31T22:00:00+02:00
Waar:
De Bongerd
De Bongerd 81
Doetinchem
Kosten:
€ 5,--
Contact:
Fotoclub Oude IJssel
Beroemde fotograaf Houtsmuller geeft lezing @ De Bongerd

De in binnen- en buitenland geroemde fotograaf Barend Houtsmuller geeft op donderdag 31 maart  om 20.00 uur bij de Fotoclub Oude IJssel in Doetinchem een lezing over zijn veelzijdig werk.

In zijn al ruim veertigjarige carrière is zijn onderwerp altijd constant gebleven, namelijk vrouwen in al haar verschijningsvormen. Hij gaat op zoek naar mysterie, sensualiteit en schoonheid, onder meer op urban locaties. Ook zijn foto’s van vrouwen met niet draagbare kleding geven een wonderlijke schoonheid weer.
Met zijn zwart-wit foto’s wil hij, naast frameselectie en compositie, het beeld terugbrengen tot de essentie van vorm, lijn en licht. Dit spel van licht en schaduw beheerst hij tot in de puntjes.
Al deze thema’s komen in zijn lezing aan bod en daarnaast vertelt en toont hij zijn overige werk, zoals Infrarood, Food & Flowers en Natte voetjes.
Houtsmullers werk is onder meer te vinden in het Rijksprentenkabinet van Het Stedelijk Museum in Amsterdam, de International Polaroid Collection te Wenen de Bibliothè-que Nationale in Parijs en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Voor het publiek is er ruimte om vragen te stellen. Belangstellenden zijn welkom na aanmelding via info@fotoclubdeoudeijssel.nl. Entree is vijf euro en de lezing is in De Bongerd 81 in Doetinchem.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

RSS
Volg ons per e-mail
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram