Activiteiten agenda

In de activiteiten agenda Doetinchem vind je wat er elke dag in onze gemeente te doen is, nu en in de komende tijd.

Klik in onderstaande balk op ‘Categorieën’ en bepaal wat voor soort activiteit je leuk lijkt.
Klik op Labels’, kies een lokatie en zie je wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt.
Klik voor uitgebreide informatie op het + (plusteken rechts) in de balk van je keuze.

feb
24
ma
2020
Inloopspreekuur Vrijwilligerscentrale in de Trefkuul @ Buurtcentrum De Trefkuul
feb 24 @ 17:00 – 18:30

Iedere vierde maandagmiddag van de maand is er in De Trefkuul een inloopspreekuur van de Vrijwilligerscentrale.
Het kiezen van vrijwilligerswerk kan nog een hele klus zijn. Wat vind je leuk? Waar kan je het meeste bijdragen met jouw kwaliteiten?
Welke vacatures er voor vrijwilligerswerk zijn, kun je op de website www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl zien.
Tijdens het inloopspreekuur kun je daarover praten met één van de medewerkers van de Vrijwilligerscentrale. Kom gerust langs tijdens dit inloopspreekuur, we helpen je graag verder.
Inloopspreekuur Vrijwilligerscentrale in De Trefkuul is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem, onderdeel van Buurtplein BV, Terborgseweg 21, 7000 AR Doetinchem, info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl, telefoon (0314) 36 67 34.

Engelse conversatie @ Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc
feb 24 @ 19:00 – 21:00

Engelse conversatie elke veertien dagen op maandagavond in ‘t Brewinc. Bij de conversatie wordt uitgegaan van een thema, zoals Our health, Clothes, Education, Art, The Queen’s birthday, To the market, Games and Sports. Bij elk thema wis er een lijst van sleutelwoorden en zinnen om een goede start te kunnen maken.
Elke sessie begint met een Engels gezegde of spreekwoord. Er wordt aandacht besteed aan idioom (taaleigen) en grammatica (spraakkunst).
De sessie wordt besloten met lezen, waarbij vooral op de uitspraak wordt gelet. Halverwege de sessie is er een koffiepauze.
Vooraf graag aanmelden, maar eerst komen kijken kan ook.
Engelse Conversatie is een initiatief van het Senioren Ontmoetingspunt, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, info@seniorenontmoetingspunt.nl, telefoon (0314) 84 56 30.

Trefpunt Mantelzorg voor jonge mantelzorgers @ De Gruitpoort
feb 24 @ 19:00 – 21:00

Op elke laatste maandag van de maand organiseert Trefpunt Mantelzorg om 19.00 uur een groepsbijeenkomst voor jonge mantelzorgers om te kunnen praten, maar vooral ook leuke dingen te doen, die we met elkaar bedenken én uitvoeren in De Gruitpoort. Graag vooraf aanmelden.
Trefpunt Mantelzorg is een initiatief van MEE Oost, Plantenstraat 8, 7001 EZ Doetinchem, info@mee-oost.nl, telefoon (0314) 34 42 24.

feb
25
di
2020
Franse conversatieles @ Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc
feb 25 @ 09:30 – 11:30

Franse conversatieles elke veertien dagen op dinsdagmorgen. De taaltraining richt zich op mensen met basiskennis van twee à drie jaar Frans en die, in welke zin dan ook, binding met de Franse samenleving voelen. De communicatie vindt voor 95% plaats in het Frans. Schriftelijke beheersing heeft geen prioriteit.
Welk Frans komt aan de orde? Le français usuel: het normale gesproken Frans dat past bij de leeftijd van de gebruiker.
Vooraf graag aanmelden, maar eerst komen kijken kan ook.
Franse conversatieles is een initiatief van het Senioren Ontmoetingspunt, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, info@seniorenontmoetingspunt.nl, telefoon (0314) 84 56 30.

Taalgroep Doetinchem @ Bibliotheek West Achterhoek
feb 25 @ 10:00 – 12:00

Deze Taalactiviteit is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren lezen en spreken en vindt plaats ieder dinsdagochtend van 10 uur tot 12 uur in de Bibliotheek in Doetinchem.

In de Taalgroepen wordt gekeken naar jouw specifieke behoefte. Wil je beter leren luisteren, lezen, spreken of schrijven. En wat zou je graag beter willen leren? Bijvoorbeeld boodschappen doen, een afspraak bij de dokter of tandarts maken, een gesprekje kunnen voeren met de juf of meester van je kind op school, de nieuwsbrief van school kunnen lezen, of een brief van de gemeente….

Er zijn Taalgroepen in Doetinchem en Hengelo. Nadat je een intakegesprek hebt gehad, word je ingedeeld bij een groep. Binnen de groep zijn professionele vrijwilligers, die je intensief gaan begeleiden. Zo leer je binnen de kortste keren beter Nederlands en wordt je leven hier een stuk gemakkelijker!

Iedere dinsdagochtend tussen 10 en 12 uur kun je je aanmelden in Bibliotheek Doetinchem. Ronny Hartman-Wuts heet je graag welkom in de Spreekkamer in de Factory van de bibliotheek.

feb
26
wo
2020
Autisme en gesprek @ Tesoro Eten en Drinken in 't Brewinc
feb 26 @ 09:30 – 12:00

Behalve in de vakanties is er op elke laatste woensdagmorgen van de maand van 9.30 tot 12.00 uur bij Tesoro in ‘t Brewinc een vrije inloopochtend voor iedereen die met autisme te maken heeft.
Stel je vragen, vertel je verhaal en wissel je ervaringen uit. Ervaringsdeskundigen van RondomAutisme spreken dezelfde taal en hebben aan een half woord genoeg. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee. Alle ervaringsdeskundigen zitten aan de leestafel van Tesoro (bij binnenkomst aan de rechterkant). Het is gezellig en nuttig! Een afspraak maken is niet nodig.
Autisme en gesprek is een initiatief van RondomAutisme, email info@rondomautisme.nl, telefoon (06) 52 83 55 52, www.rondomautisme.nl

Open Dijkhuis inloopdag @ Het Nieuwe Dijkhuis
feb 26 @ 10:00 – 12:00

Elke woensdagmorgen kan iedereen in het Open Dijkhuis van 10 tot 12 uur terecht voor een kopje koffie of thee, een spelletje of voor een gedachtewisseling over een onderwerp dat je bezig houdt. Bij elke woensdag van de maand is er een bepaald accent bij de inloop.
Zo kunt u elke tweede woensdag van de maand licht verstelwerk laten doen.
Elke derde woensdag kunt u meedoen aan een spelletje of samen muziek maken.
Op elke vierde woensdag van de maand kunt u met uw digitale vragen terecht, bijvoorbeeld over mobiele telefoon, smartphone of computer.
Open Dijkhuis inloopdag is een initiatief van De Protestantse Gemeente Doetinchem, gesteund door het Diaconaal Platform Doetinchem. Coördinatie: Gideon Koens telefoon 0314 342902 email: ghkoens@hetnet.nl

Walk & Talk voor als je werk zoekt @ Bibliotheek Doetinchem in 't Brewinc
feb 26 @ 10:00 – 12:00

Als je op zoek bent naar je volgende baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken – of misschien help je juist graag anderen. Bovendien vraag jij je misschien af waar die andere werkzoekenden in jouw omgeving te vinden zijn. Je vindt ze in ieder geval op de Walk&Talk-bijeenkomst in de bibliotheek. Voor herkenning, inspiratie en praktische tips, met wisselende onderwerpen, ervaringen van andere deelnemers en natuurlijk een gastvrije ontvangst met gratis koffie, thee en een koekje. De inloop is vanaf 9.30 uur. Graag vooraf aanmelden via aanmeldformulier op www.biebnieuws.nl
Walk & Talk is een initiatief van de Bibliotheek West Achterhoek, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, info@bibliotheekwestachterhoek.nl, telefoon (0314) 33 34 45.

feb
27
do
2020
Oploskoffie in De Zonneboom @ Restaurant van wijkcentrum De Zonneboom
feb 27 @ 08:30 – 09:00

Heb je een vraag over opvoeden? Of wil je graag informatie uitwisselen met een andere ouder? Bezoek dan eens de Oploskoffie in het restaurant van wijkcentrum ‘De Zonneboom’. Samen met andere ouders en een buurtcoach drink je een kopje koffie of thee en praat je over de opvoeding van jouw kind. Je bent welkom op elke donderdagmorgen en de toegang is gratis.
Oploskoffie is een initiatief van Buurtplein BV, Terborgseweg 21, 7000 AR Doetinchem, info@buurtplein.nl, telefoon (0314) 34 19 19.

Informatiebijeenkomst Nieuwe Donorwet @ 50+ Ontmoetingspunt in 't Brewinc
feb 27 @ 14:00 – 15:30

Informatiebijeenkomst op 27 februari van 14.00 tot 15.30 over de nieuwe Donorwet in ‘t Brewinc.

U krijgt informatie over wat orgaan- en weefseldonatie is en hoe u uw keuze in het Donorregister kunt invullen. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder. In samenwerking met de Nederlandse Transplantatie stichting en het ministerie van VWS wordt aandacht geschonken aan dit onderwerp. Er is geen goede of slechte mening maar wel stellingen waarover gediscussieerd wordt, een quiz en filmpjes.

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe Donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

De toegang is gratis. Inschrijven is wel gewenst! Dit kan aan de balie van het 50+ ontmoetingscentrum of via de site van de www.biebnieuws.nl

Organisatie: Bibliotheek West-Achterhoek, 50+ Ontmoetingspunt en Remedica