Doetinchem herdenkt en viert

Doetinchem herdenkt en viert op 4 en 5 mei

Nederland is op 4 mei twee minuten stil. We herdenken alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en vredesoperaties zijn omgekomen. In Doetinchem, Gaanderen en Wehl staan we stil tijdens de herdenkingsbijeenkomsten.

Doetinchem: Om 15.00 uur legt (een deel van) het college van burgemeester en wethouders een krans op de Joodse begraafplaats aan de Borneostraat. Om 18.45 uur begint de herdenkingsbijeenkomst in de Catharinakerk met aansluitend een stille tocht.

Gaanderen: Om 18.45 start de herdenkingsdienst in sporthal de Pol. Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument. Hier zijn ook de krans- en bloemlegging en de twee minuten stilte.

Wehl: De herdenking start om 19.00 uur.  Om 19.50 vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument. Na de kranslegging is het om 20.00 uur twee minuten stil.

Het volledige programma leest u hier.

Bevrijdingsvuurestafette op 5 mei:

Sporters uit heel Nederland halen het bevrijdingsvuur op in Wageningen, de stad van de bevrijding. In de vroege ochtend brengt een Doetinchemse estafette loopgroep het bevrijdingsvuur naar onze stad.

Sluit aan bij de hardlooproute van Fort Garry Horse naar het Mark Tennantplantsoen

Ook als u niet meeloopt vanaf Wageningen kunt u het laatste stuk uw steun betuigen. Wilt u ook meedoen? Zorg dat u op 5 mei om 8.30 uur bij Fort Garry Horse bent. Om ongeveer 9.15 uur komt de hardloopgroep met het bevrijdingsvuur aan in het Mark Tennantplantsoen.

Print Friendly, PDF & Email
RSS
Volg ons per e-mail
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram