Activiteiten agenda

In de activiteiten agenda Doetinchem vind je wat er elke dag in onze gemeente te doen is, nu en in de komende tijd.

Klik in onderstaande balk op ‘Categorieën’ en bepaal wat voor soort activiteit je leuk lijkt.
Klik op Labels’, kies een lokatie en zie je wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt.
Klik voor uitgebreide informatie op het + (plusteken rechts) in de balk van je keuze.

jan
27
wo
2021
Lekker samen eten in Waterrijk op woensdag @ Ontmoetingsruimte van Sensire Waterrijk
jan 27 @ 17:00 – jan 28 @ 18:30

Elke woensdag om 17.00 uur kunt u lekker samen eten in de Ontmoetingsruimte van Waterrijk. U bent van harte welkom.
Graag vooraf even aanmelden bij mevrouw Henny Stinissen (per email: Henny.stinissen@kpnmail.nl).
Lekker samen eten in Waterrijk is een initiatief van Sensire Oldershove en Waterrijk, Vrijwilligers en Activiteiten coördinator is Annelies Reuling, a.reuling@sensire.nl, telefoon (06) 51 91 54 88.

jan
28
do
2021
Oploskoffie in De Zonneboom @ Restaurant van wijkcentrum De Zonneboom
jan 28 @ 08:30 – 09:00

Heb je een vraag over opvoeden? Of wil je graag informatie uitwisselen met een andere ouder? Bezoek dan eens de Oploskoffie in het restaurant van wijkcentrum ‘De Zonneboom’. Samen met andere ouders en een buurtcoach drink je een kopje koffie of thee en praat je over de opvoeding van jouw kind. Je bent welkom op elke donderdagmorgen en de toegang is gratis.
Oploskoffie is een initiatief van Buurtplein BV, Terborgseweg 21, 7000 AR Doetinchem, info@buurtplein.nl, telefoon (0314) 34 19 19.

Humanitas Naoberkring @ Bij u thuis
jan 28 @ 09:00 – 10:00

De Humanitas Noaberkring is er voor mensen die alleen wonen.
Als je alleen woont, is het altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. De Naoberkring lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Dagelijks is er een belrondje langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Bij geen gehoor kan de vrijwilliger actie ondernemen. Bijvoorbeeld door een sleuteladres, de familie of huisarts in te schakelen.
Ook kun je via de Naoberkring afspraken maken met andere mensen van de kring, om af en toe elkaar te bezoeken of samen iets gezelligs te ondernemen.
De Humanitas Naoberkring is een initiatief van Humanitas Achterhoek West, secretariaat via achterhoekwest@humanitas.nl, telefoon (06) 83 56 31 60.

Wandelen in Schöneveld @ Speeltuin Schöneveld
jan 28 @ 09:15

Elke donderdagmorgen is er in Schöneveld gelegenheid om samen in de eigen wijk te wandelen, waarbij ontmoeting en gezelligheid een belangrijke rol spelen. Daarnaast draagt wandelen bij aan conditieverbetering en gewichtsvermindering. De groep wandelt zelfstandig elke week. De wandelgroepen zijn gratis en worden geleid door vrijwilligers. De leeftijd ligt tussen de 50 en de 65 jaar. Iedereen mag meewandelen. Graag de eerste keer even contact opnemen met de wandelbegeleider Gerrie Meijer. Na het wandelen wordt vaak nog een kopje koffie of thee gedronken.
Wandelen in Schöneveld is een initiatief van Sportservice Doetinchem, p/a Graafschap College (locatie sport en bewegen), Houtmolenstraat 9, contact@sportservicedoetinchem.nl, telefoon (0314) 35 39 59.

Kaarten op elke doordeweekse ochtend @ Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc
jan 28 @ 09:30 – 12:00

Elke morgen van maandag tot en met vrijdag kaarten. Vooraf aanmelden, maar eerst komen kijken kan ook.

Koersbal in de Trefkuul @ Wijkcentrum De Trefkuul
jan 28 @ 09:30 – 11:30

Elke donderdagmorgen kunt u in De Trefkuul meespelen met koersbal. Koersbal is te vergelijken met jeu de boules. De bedoeling van het spel is namelijk de speelbal zo dicht mogelijk bij een doelballetje te krijgen. Bij koersbal mogen de ballen alleen gerold worden en niet gegooid. U bent van harte welkom.
Koersbal in de Trefkuul is een initiatief van Buurtplein BV, Terborgseweg 21, 7000 AR Doetinchem, info@buurtplein.nl, telefoon (0314) 34 19 19.

Wenskaarten maken in ‘t Brewinc @ Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc
jan 28 @ 09:30 – 11:30

Elke donderdagmorgen is er in het Senioren Ontmoetingspunt in ‘t Brewinc gelegenheid om wenskaarten te maken. Vooraf graag aanmelden, maar eerst komen kijken kan ook.
Wenskaarten maken is een initiatief van het Senioren Ontmoetingspunt, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, info@seniorenontmoetingspunt.nl, telefoon (0314) 84 56 30.

Open Kerk: inloop @ Kerkelijk Centrum de Wingerd
jan 28 @ 10:00 – 12:00
Open Kerk: inloop @ Kerkelijk Centrum de Wingerd

Het Kerkelijk Centrum de Wingerd op de Huet is niet alleen een gebouw waar op zondag kerkdiensten worden gehouden. Het is een gebouw waar ook door de week veel activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten waar iedereen welkom is. Denk aan een zanggroep, een filmochtend, een concert, mandala tekenen en er hangen wisselende exposities in de hal. Helaas liggen de meeste activiteiten stil wegens Corona. Eén van de activiteiten, waar we nu gelukkig weer mee kunnen starten, is de dagelijkse inloop. In de afgelopen 3 maanden hoorden we geregeld hoe mensen deze inloop misten. En andersom misten de gastvrouwen en -heren hun bezoekers. Fijn dat we er nu weer kunnen zijn voor elkaar want de Wingerd is een plek om elkaar te ontmoeten in een open sfeer. Waar je welkom bent zoals je bent: jong of oud, prater of luisteraar, gelukkig of verdrietig, druk of stil, gezond of met een lijf wat niet optimaal functioneert……., ook jij bent iemand die er mag zijn!  Ontmoeting kan meer zijn dan alleen de gezelligheid van samen koffie drinken. Er kan een mooi gesprek ontstaan, je ontmoet iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Fijn als je van elkaar hoort hoe iemand dat heeft beleefd en hoe die daarmee omgaat.
Loop eens binnen van maandag t/m vrijdag van 10- 12 uur. De koffie of thee staan klaar! En niet te vergeten: Er hangt tot 9 september een prachtige expositie van Paul Teunissen over “het licht dat is ontstaan in de onmetelijke kosmos. Je kunt het licht, de zon, ook zien als een baken in ons leven”.
Voor informatie: bel 0314-346096

Samen fietsen vanaf Sporthal De Bongerd @ Sporthal De Bongerd
jan 28 @ 10:00

Elke donderdagmorgen is er gelegenheid om gezellig samen ongeveer anderhalf tot twee uur gemiddeld 20 à 25 kilometer te fietsen, waarbij deelname gratis is. Er wordt zoveel mogelijk buiten de stad gefietst, verkeersluw en buitenaf. Mensen met elektrische fietsen zijn ook van harte welkom. Tijdens het fietsen is er altijd pauze voor een kopje koffie of thee. Aanmelden vooraf is niet nodig. U bent om 10.00 uur bij Sporthal De Bongerd welkom om mee te komen fietsen.
Samen Fietsen vanaf De Bongerd is een initiatief van Sportservice Doetinchem, p/a Graafschap College (locatie sport en bewegen), Houtmolenstraat 9, contact@sportservicedoetinchem.nl, telefoon (0314) 35 39 59.

Sjoelen in ‘t Brewinc @ Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc
jan 28 @ 10:00 – 12:00

Elke donderdagmorgen is er gelegenheid om te sjoelen in ‘t Brewinc.
Vooraf graag aanmelden, maar eerst komen kijken kan ook.
Sjoelen in ‘t Brewinc is een initiatief van het Senioren Ontmoetingspunt, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, info@seniorenontmoetingspunt.nl, telefoon (0314) 84 56 30.