Kom erbij in Doetinchem. Samen tegen eenzaamheid

Kom erbij in Doetinchem
Kom erbij in Doetinchem. Ook dit jaar is het eind september weer de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Diaconaal Platform Doetinchem en Mantelzorgcarrousel Klavervier namen samen het initiatief tot het maken van plannen om hier lokaal een goede invulling aan te geven. Met uiteraard de bedoeling om de gelegde contacten tijdens die week onderdeel van het normale dagelijkse leven te laten worden.
Het landelijke thema is dit jaar: Kom erbij! Doel is dat mensen met te weinig sociale contacten nieuwe contacten aangaan. En dat bestaande contacten worden versterkt. Want: meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam, dus dat betekent dat er ook in en rond Doetinchem veel eenzame mensen moeten zijn, jong en oud.

Kom erbij in Doetinchem

Bij de kick-off bijeenkomst op 19 mei in De Wingerd waren vele maatschappelijke organisaties als partner uitgenodigd. Om er een paar te noemen: Stadskamer Doetinchem, Buurtplein, Vrijwilligerscentrale Doetinchem en de vele organisaties die samen al actief zijn in het Platform M&O (Meedoen en Ondersteuningsdiensten). We nemen nog contact op met o.a. Jimmy’s, de jongerenorganisatie in Jongerencentrum Doetinchem in de Gruitpoort. Want ook onder jongeren komt eenzaamheid veel voor!
Een werkgroep gaat nu vorm geven aan die week, zodat mensen uit een breed palet kunnen kiezen wat het best bij hen past en waarvan ze het meest genieten. Te denken valt aan workshops met creatieve en andere thema’s, groepswandelingen (in samenwerking met beweegmakelaars en sportbuurtcoaches), culturele uitstapjes, een spelletjesmiddag (o.a. in het Nieuwe Dijkhuis), toertochtjes, gezamenlijke koffie en maaltijden, of gaan deelnemen aan een Mantelzorgcarrousel Klavervier. En aanbieders en serviceclubs kunnen zich aanmelden voor een activiteit! Het hoeft niet allemaal nieuw of ingewikkeld te zijn. Gebruik maken van al bestaande activiteiten vergroot de zichtbaarheid hiervan en dus duurzaam gebruik!
Publiciteit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen er tijdig van horen. We zijn dus ook blij met het interview met De Gelderlander dat na afloop van de bijeenkomst plaats vond. Boodschap aan allen: doe mee en gebruik als hashtags: #komerbijindoetinchem of nóg beter: #komerbijblijferbij!

 

Kom erbij in Doetinchem