Over ons

Coalitie Erbij Doetinchem

De vereniging Coalitie Erbij Doetinchem is op 21 juni 2018 met een oprichtingsakte bij notariskantoor Van Weeghel Doppenberg Kamps in Doetinchem opgericht. De vereniging is met de eerste algemene vergadering van de leden op 26 juni van start gegaan. Hier leest u de statuten (klik op deze link) en het huishoudelijk reglement (klik op deze link).

Doel van de vereniging is om in een samenwerkingsverband het volledige aanbod aan georganiseerde maatschappelijke non-profit activiteiten op het gebied van welzijn in de gemeente Doetinchem voortdurend actueel en bereikbaar te maken voor alle inwoners van de gemeente Doetinchem, zodat deze daarvan beter gebruik kunnen maken. Ook wil de vereniging een bijdrage leveren aan initiatieven tot het voorkomen of doorbreken van isolement of tot het verbeteren van welzijn.

Op dit moment zijn de volgende organisaties lid van de vereniging:

In juni 2017 is het samenwerkingsverband Coalitie Erbij Doetinchem opgericht om de activiteiten tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid samen lokaal te organiseren. Maar dit werd al snel breder getrokken. Het is namelijk niet alleen belangrijk om erbij te kómen, maar vooral ook om erbij te blíjven! En om de vele activiteiten die al worden georganiseerd beter zichtbaar en duurzaam bereikbaar te maken, ook na deze week.

De Coalitie startte met zes kernleden: Diaconaal Platform Doetinchem, Humanitas Achterhoek West, Mantelzorgcarrousel Klavervier, Senioren Ontmoetingspunt, Stadskamer en Buurtplein Doetinchem.

Sindsdien zijn al snel ook andere maatschappelijke organisaties betrokken, zoals de partners van het Platform Meedoen en Ondersteuningsdiensten Doetinchem, de Vrijwilligerscentrale Doetinchem, Bibliotheek West-Achterhoek etc.

Coalitie Erbij Doetinchem

Print Friendly, PDF & Email
RSS
Volg ons per e-mail
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram